GO tetkó

2015. április 7.

Készen állsz belevágni az első tetoválás megszerzésébe? Egy izgalmas élmény előtt állsz, ám bármennyire is várod, van néhány dolog, amire fontos odafigyelned, mielőtt elmész egy szalonba. Az első és legfontosabb talán az, hogy ne használj olyan oldalakat ihletgyűjtésre, mint a Google vagy a Pinterest. A probléma ezekkel az oldalakkal az, hogy a végeredmény pontosan olyan lesz, mint mindenki más. Tényleg szeretnél a sokadik olyan ember lenni, akin ugyanaz a toll tetoválás látható? Ha már megvan a mintád, vedd figyelembe az allergiákat: ha különféle rúzsokra vagy szemfestékekre allergiás vagy, a tetoválásra is hasonlóan reagálhat a szervezeted.

Amennyiben fennáll az allergia veszélye, első körben mindenképpen egyeztess egy orvossal, aki tud tanácsot adni a témában, így elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket. Épp ahogy az időt nem sajnálod majd az orvosra, úgy a pénzt se sajnáld a tetoválásra, hiszen máshogy aligha lesz szuper a végeredmény. Az ár változó lehet a tetoválás méretétől, a készítőtől, a testrésztől és a mintától is, de bármit is választasz, ne az ár lebegjen a szemed előtt. Elvégre mégiscsak egy egész életen át ott lesz rajtad, nem igaz? Amint megvan az ár és a minta, ne felejts el mindent megbeszélni a készítővel: mond el neki, milyen elemeket nem vagy hajlandó megváltoztatni, de ha van egy jó javaslata, vedd figyelembe azt is. Mivel a szalonban dolgozók nagyon vizuális típusok, sokkal nagyobb tapasztalatuk van, melyik tetoválások néznek ki jól, és melyek nem. Ez azért fontos, mert utólag már nehéz, gyakran pedig egyenesen lehetetlen korrigálni.

Olyan tetoválást szeretnél magadon, amin szöveg van? Ebben az esetben mindig nézd át figyelmesen a szöveget, újra és újra. Senki nem szeretne egy egész életen át hibás szavakat vagy mondatokat látni magán. Jó eséllyel a készítő többféle vázlatot is készít majd, és ilyenkor előfordulhat, hogy becsúsznak hibák. Mindig olvasd át többször a szöveget, hogy biztosan ne legyen probléma a végeredménnyel. Tetkó ötletekért látogass el a http://www.menstattooideas.net oldalra.